Autorijschool van der Klip

Geen wachttijden - Gratis Proeflessen - Scherpe prijzen - ook op zondag

Rijles mag weer vanaf 11 mei.

May 072020

Vanaf 11 mei mogen de rijscholen weer open. Waar mogelijk moet het werk op 1,5 meter afstand worden georganiseerd. Het dragen van een mondkapje wordt niet verplicht, wel moet er op voorhand een gezondheidscheck plaatsvinden door middel van een vraaggesprek. Vanuit de brancheverenigingen ligt er een veiligheidsprotocol klaar voor de herstart.

Mensen met een contactberoep kunnen vanaf volgende week weer aan het werk, daaronder vallen ook rijinstructeurs. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens de persconferentie van 6 mei over de coronamaatregelen.
Voorwaarden
Aan de herstart van de rijlessen is een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste is het bewaren van afstand waar dat kan belangrijk. Ten tweede moet er gewerkt worden op afspraak, voor de rijschoolsector geen lastige voorwaarde. Bij het maken van de afspraak moeten de ondernemer of de medewerker en de klant samen vooraf bespreken of de les een risico oplevert. Vanwege deze zogeheten triage vooraf, waarbij je checkt of er sprake is van gezondheidsklachten, wordt het dragen van een mondkapje niet verplicht gesteld. Wel staat het iedereen vrij gebruik te maken van (niet-medische) mondkapjes.

undefined

  Tot 20 mei geen rijles.(bron cbr).

  Apr 232020


  In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden ingehaald.
  Annuleren examens na 20 mei.


  Het CBR annuleert nu ook alle theorie-examens die ná 20 mei in de planning staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Alle kandidaten kunnen deze straks zelf of via de opleider opnieuw inplannen. De gereserveerde praktijkexamens en capaciteit in de categorie A, AM en E achter B worden in overleg met de branche niet geannuleerd. Ook geplande beroepspraktijkexamens gepland na 20 mei as. annuleren we niet.
  Door het annuleren van gereserveerde theorie- en praktijkexamens kunnen klanten en opleiders zelf regie nemen in het plannen en reserveren van een nieuw examenmoment onder voorwaarden.


  Extra beheersmaatregelen
  Om bij een opstart, zodra daarvoor het sein op groen staat, een eerlijke en evenredige verdeling van examencapaciteit te kunnen bieden is het noodzakelijk een aantal aanvullende maatregelen te treffen.
  Deze maatregelen passen we zo uniform mogelijk toe. Vanwege onze diversiteit aan examenproducten zal niet alles toepasbaar zijn op elk examen. Waar dat nodig is zijn er varianten op de genoemde maatregelen mogelijk.


  Er worden extra beheersmaatregelen toegevoegd aan het kunnen reserveren van bepaalde examenproducten. Dit houdt onder andere in:
  • het instellen van een maatregel voor verdeling van examenplekken, om te voorkomen dat er binnen de beperkte capaciteit ongelimiteerd examenplekken worden ingekocht.
  • ook reserveren op naam bij praktijkexamens AVD (binnen 5 weken), BE (binnen 2 weken); ook hiermee voorkomen we het ongelimiteerd inkopen van examenplekken.
  het machtigen van de rijschool door de kandidaat bij de praktijkexamens A en BE, hiermee wordt oneigenlijk gebruik bij het maken van reserveringen en hamsteren tegengegaan.
  De details van deze maatregelen delen we uiteraard voordat we echt gaan opstarten.


  Prioriteren examencapaciteit.
  We stellen een tijdelijke prioritering vast voor het toekennen van examencapaciteit.
  De theorie beroepsexamens krijgen voorrang, gevolgd door de theorie examens B, AM, A en recreatievaartexamens. Bij de praktijkexamens B, BE, AM, A krijgen alle uitgestelde examens voorrang bij de opstart.


  Kandidaten brengen we op de hoogte via e-mail, onze website en social media. Houd www.cbr.nl in de gaten om te weten wanneer het weer mogelijk is examens te reserveren en wanneer we weer starten met het afnemen van examens. We geven u binnenkort meer informatie over de verschillende opstartscenario’s.

  We hopen op uw begrip voor deze situatie.

   Corona update.

   Apr 162020

   Corona maatregelen.

   Beste kandidaten,


   Het kabinet heeft (terecht) besloten dat alle examens bij het CBR t/m 28 april worden opgeschort. Uit voorzorg om de kans op verdere verspreiding te voorkomen stopt Rijschool van der Klip ook met het geven van alle rijlessen t/m 28 april.
   Wij hopen op uw begrip. Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij het beste te bereiken via de app. Dit kan rechtstreeks naar uw eigen instructeur of naar het algemene nummer: 06 - 13044105.
   Aanmelden kan! Vul het contactformulier op de site in, dan nemen wij contact op wanneer wij weer les mogen geven.

    

   Met vriendelijke groet,

   Autorijschool van der Klip.

   undefined

    De traditionele handrem gaat verdwijnen.

    Sep 282018

    undefined

    Binnen enkele jaren zal de traditionele handrem niet meer bestaan blijkt uit Brits onderzoek. Slechts 37 procent van de nieuwe auto’s is nu nog voorzien van een ouderwetse handrem en het zal niet lang meer duren voor de handrem, zoals wij hem nu nog kennen, helemaal niet meer gebruikt wordt. Slechts 37 procent van de nieuw geleverde auto's is nog voorzien van een traditionele handrem. Het merendeel van de auto’s is voorzien van een automatische handrem of zelfs helemaal geen. De verwachting is dat de komende jaren het aantal traditionele handremmen verder zal dalen naar bijna nul. 


    De verdwijning van de traditionele handrem komt doordat de functionaliteit langzaam overbodig wordt. De handrem werd vroeger nog regelmatig gebruikt als laatste redmiddel omdat de remmen van een auto nog wel eens dienst weigerden. Maar tegenwoordig, met dubbele hoofdremcilinders, komt dat eigenlijk niet meer voor. Daardoor beschouwen autofabrikanten de handrem als ouderwets en overbodig.

    In veel nieuwe auto’s is de handrem niets meer dan een knop die je activeert. Zo vereist de elektronische parkeerrem minder fysieke inspanning, de remwerking hoeft niet te worden bijgesteld na verloop van tijd en de meeste elektronische handremmen schakelen automatisch uit wanneer je wegrijdt. Ook hebben ze vaak een hillhold-functie, waardoor de hellingproef overbodig is bij een heuvel of uitrit van een parkeergarage. Als laatste neemt een knop een stuk minder ruimte in.

     Examinator geeft uitslag niet meer in de lesauto.

     May 152018

     undefined

     Kandidaten die net hebben afgereden, krijgen samen met hun rijinstructeur vanaf volgende maand pas aan de tafel bij de examinator de uitslag te horen. Het CBR wil daarmee een einde maken aan een ergernis van de examenkandidaten, dat de examinator aan de rijinstructeur vast de uitslag vertelt, terwijl zij buiten de auto moeten wachten.
     Die ergernis kwam naar voren in een klantpanelonderzoek van het CBR. Door die korte onderonsjes in de auto kan de schijn van belangenverstrengeling ontstaan. Dat wil het CBR vermijden omdat de examinator de uitslag onafhankelijk bepaalt.