Autorijschool van der Klip

Geen wachttijden - Gratis Proeflessen - Scherpe prijzen - ook op zondag

Rijles mag weer vanaf 11 mei.

May 072020

Vanaf 11 mei mogen de rijscholen weer open. Waar mogelijk moet het werk op 1,5 meter afstand worden georganiseerd. Het dragen van een mondkapje wordt niet verplicht, wel moet er op voorhand een gezondheidscheck plaatsvinden door middel van een vraaggesprek. Vanuit de brancheverenigingen ligt er een veiligheidsprotocol klaar voor de herstart.

Mensen met een contactberoep kunnen vanaf volgende week weer aan het werk, daaronder vallen ook rijinstructeurs. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens de persconferentie van 6 mei over de coronamaatregelen.
Voorwaarden
Aan de herstart van de rijlessen is een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste is het bewaren van afstand waar dat kan belangrijk. Ten tweede moet er gewerkt worden op afspraak, voor de rijschoolsector geen lastige voorwaarde. Bij het maken van de afspraak moeten de ondernemer of de medewerker en de klant samen vooraf bespreken of de les een risico oplevert. Vanwege deze zogeheten triage vooraf, waarbij je checkt of er sprake is van gezondheidsklachten, wordt het dragen van een mondkapje niet verplicht gesteld. Wel staat het iedereen vrij gebruik te maken van (niet-medische) mondkapjes.

undefined

  Tot 20 mei geen rijles.(bron cbr).

  Apr 232020


  In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden ingehaald.
  Annuleren examens na 20 mei.


  Het CBR annuleert nu ook alle theorie-examens die ná 20 mei in de planning staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Alle kandidaten kunnen deze straks zelf of via de opleider opnieuw inplannen. De gereserveerde praktijkexamens en capaciteit in de categorie A, AM en E achter B worden in overleg met de branche niet geannuleerd. Ook geplande beroepspraktijkexamens gepland na 20 mei as. annuleren we niet.
  Door het annuleren van gereserveerde theorie- en praktijkexamens kunnen klanten en opleiders zelf regie nemen in het plannen en reserveren van een nieuw examenmoment onder voorwaarden.


  Extra beheersmaatregelen
  Om bij een opstart, zodra daarvoor het sein op groen staat, een eerlijke en evenredige verdeling van examencapaciteit te kunnen bieden is het noodzakelijk een aantal aanvullende maatregelen te treffen.
  Deze maatregelen passen we zo uniform mogelijk toe. Vanwege onze diversiteit aan examenproducten zal niet alles toepasbaar zijn op elk examen. Waar dat nodig is zijn er varianten op de genoemde maatregelen mogelijk.


  Er worden extra beheersmaatregelen toegevoegd aan het kunnen reserveren van bepaalde examenproducten. Dit houdt onder andere in:
  • het instellen van een maatregel voor verdeling van examenplekken, om te voorkomen dat er binnen de beperkte capaciteit ongelimiteerd examenplekken worden ingekocht.
  • ook reserveren op naam bij praktijkexamens AVD (binnen 5 weken), BE (binnen 2 weken); ook hiermee voorkomen we het ongelimiteerd inkopen van examenplekken.
  het machtigen van de rijschool door de kandidaat bij de praktijkexamens A en BE, hiermee wordt oneigenlijk gebruik bij het maken van reserveringen en hamsteren tegengegaan.
  De details van deze maatregelen delen we uiteraard voordat we echt gaan opstarten.


  Prioriteren examencapaciteit.
  We stellen een tijdelijke prioritering vast voor het toekennen van examencapaciteit.
  De theorie beroepsexamens krijgen voorrang, gevolgd door de theorie examens B, AM, A en recreatievaartexamens. Bij de praktijkexamens B, BE, AM, A krijgen alle uitgestelde examens voorrang bij de opstart.


  Kandidaten brengen we op de hoogte via e-mail, onze website en social media. Houd www.cbr.nl in de gaten om te weten wanneer het weer mogelijk is examens te reserveren en wanneer we weer starten met het afnemen van examens. We geven u binnenkort meer informatie over de verschillende opstartscenario’s.

  We hopen op uw begrip voor deze situatie.

   Meest gestelde vragen over het corona virus.

   Apr 202020

   Omdat ik veel vragen kreeg van mijn leerlingen heb ik hier de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet:

    

   Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens?

   Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast. Het uitstellen van de theorie- en praktijkexamens duurt in ieder geval tot en met 28 april. Dit geldt ook voor de tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Het is op dit moment nog onzeker wanneer dit wel weer mogelijk zal zijn.


   Wat als mijn theoriecertificaat verloopt door het uitstellen van een examen?
   Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag je met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Het CBR is in overleg met alle relevante partijen om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven door de maatregelen tegen het coronavirus.

   En hoe zit het met de medische beoordeling (van Gezondheidsverklaringen)?
   De afgelasting geldt niet voor alle CBR-diensten. Medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s.


   Kan ik al een nieuw examen reserveren voor ná 28 april?
   Om een run op examens na 28 april te voorkomen, is het reserveren en verplaatsen van examens, toetsen en rijtesten voorlopig niet mogelijk. Het CBR informeert haar klanten zodra ze meer duidelijkheid kunnen bieden.

   Wat betekent dit voor de wachttijden bij de examens en toetsen?
   Op dit moment zijn de wachttijden voor de praktijkexamens nog relatief kort. Maar we moeten er serieus rekening mee gaan houden dat ze door deze maatregel langer gaan worden. Wij vragen hiervoor begrip. Wij gaan voor de uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten zodra we weer aan het werk kunnen.

    Corona update.

    Apr 162020

    Corona maatregelen.

    Beste kandidaten,


    Het kabinet heeft (terecht) besloten dat alle examens bij het CBR t/m 28 april worden opgeschort. Uit voorzorg om de kans op verdere verspreiding te voorkomen stopt Rijschool van der Klip ook met het geven van alle rijlessen t/m 28 april.
    Wij hopen op uw begrip. Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij het beste te bereiken via de app. Dit kan rechtstreeks naar uw eigen instructeur of naar het algemene nummer: 06 - 13044105.
    Aanmelden kan! Vul het contactformulier op de site in, dan nemen wij contact op wanneer wij weer les mogen geven.

     

    Met vriendelijke groet,

    Autorijschool van der Klip.

    undefined

     Daphne geslaagd !!

     Mar 062020

     Met een rijbewijs op zak het weekend in.
     Daphne in 1x geslaagd voor het rijexamen !! Gefeliciteerd en veel rijplezier deze zomer.undefined