Autorijschool van der Klip

Geen wachttijden - Gratis Proeflessen - Scherpe prijzen - ook op zondag

Meest gestelde vragen over het corona virus.

Apr 202020

Omdat ik veel vragen kreeg van mijn leerlingen heb ik hier de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet:

 

Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens?

Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast. Het uitstellen van de theorie- en praktijkexamens duurt in ieder geval tot en met 28 april. Dit geldt ook voor de tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Het is op dit moment nog onzeker wanneer dit wel weer mogelijk zal zijn.


Wat als mijn theoriecertificaat verloopt door het uitstellen van een examen?
Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag je met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Het CBR is in overleg met alle relevante partijen om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven door de maatregelen tegen het coronavirus.

En hoe zit het met de medische beoordeling (van Gezondheidsverklaringen)?
De afgelasting geldt niet voor alle CBR-diensten. Medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s.


Kan ik al een nieuw examen reserveren voor ná 28 april?
Om een run op examens na 28 april te voorkomen, is het reserveren en verplaatsen van examens, toetsen en rijtesten voorlopig niet mogelijk. Het CBR informeert haar klanten zodra ze meer duidelijkheid kunnen bieden.

Wat betekent dit voor de wachttijden bij de examens en toetsen?
Op dit moment zijn de wachttijden voor de praktijkexamens nog relatief kort. Maar we moeten er serieus rekening mee gaan houden dat ze door deze maatregel langer gaan worden. Wij vragen hiervoor begrip. Wij gaan voor de uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten zodra we weer aan het werk kunnen.